Praktisk retorik
Håller du presentationer där du både informerar och argumenterar? Då rekommenderar vi vår utbildning ”Praktisk retorik”.
I denna kurs går vi igenom allt från förberedelser till framförande för att du ska lyckas få fram ditt budskap och verkligen övertyga i olika situationer. Vi varvar genomgångar med flera övningar så att du ska få reflektera, testa, få feedback och testa igen. Alla övningar är dessutom kopplade till situationer som är relevanta i ditt arbete och du behöver därför kunna lägga ner lite tid på egen hand mellan kursdagarna för att förbereda övningar och befästa det du fått med dig från utbildningen.
För att du ska få möjlighet att öva, få personlig respons, ställa frågor, diskutera och reflektera så mycket som möjligt är vi max sex deltagare på kursen.
Kursen i korthet
- Att skapa trovärdighet och intresse för din person och ditt ämne
- Vad man bör tänka på i inledningen för att fånga och hålla kvar lyssnarnas uppmärksamhet
- Hur du kan engagera och inspirera lyssnarna
- Att arbeta med exempel och berättelser
- Hur du gör snabba och genomtänkta förberedelser för att nå fram till dina olika målgrupper
- Nervositet – hur du kan mildra den
- Vad du ska tänka på för att få en distanspresentation att fungera när det gäller både planering och att skapa dialog och interaktion med dina lyssnare
- Hur du använder Powerpoint som ett redskap för att stärka intresset och förståelsen hos lyssnarna, och hur du undviker att det blir ett sömnpiller
- Kroppsspråk och röst – vad som är viktigt att tänka på och vad som inte är lika viktigt att tänka på
- Vad lyssnarna minns och hur du kan arbeta för att de ska minnas det du vill
- Att skapa en tydlig struktur för både talare och lyssnare
- Att planera och hålla en argumenterande och övertygande presentation
- Du kommer genomföra flera presentationer som bygger på eget material samt mindre övningar
- Utförlig respons från både kursledaren och övriga kursdeltagare
- Möjlighet till videoinspelning
Passar inte datumen eller om det är svårt att vara borta från arbetet i tre dagar rekommenderar vi den kortare men liknande utbildningen Presentationsteknik.
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Presentationsteknik
Presentationsteknik är en utbildning för dig som vill lära dig hur du kan få fram ditt budskap och få lyssnarna att lyssna intresserat. Kursen är både för dig som är van vid att hålla i presentationer och för dig som inte presenterar så ofta. Under kursen får du möjlighet att att slipa på ditt sätt att presentera och du får kunskap och vägledning för att ta dig till nästa nivå.
Utbildningen i presentationsteknik ger dig många olika hjälpmedel för hur du ska förbereda dig och agera i olika situationer. Teori varvas med övningar och övningarna kopplas till vad du behöver i just din arbetssituation. Det är högst 6 deltagare på vår kurs i presentationsteknik för att det ska finnas tid till övningar, diskussioner och egna frågor.
Kursen i korthet
- Hur du fångar lyssnarnas uppmärksamhet och behåller den
- Varför vi är välvilligt inställda till vissa talare och hur du uppnår det
- Kroppsspråk – viktigt, men inte så viktigt som det ofta påstås
- Tekniska hjälpmedel som Powerpoint, hur de ska förstärka och inte förstöra din presentation
- Nervositet – hur du kan mildra den
- Vad du ska tänka på för att få en distanspresentation att fungera när det gäller både planering och att skapa dialog och interaktion med dina lyssnare
- Hur du strukturerar och förbereder dina presentationer och argumentationer
- Hur du förstärker dina presentationer med exempel och berättelser
- Flera korta övningar samt en presentation som du ska förbereda och hålla dag 2
- Möjlighet till videoinspelning för dem som vill och har nytta av det
Passar inte datumen eller om du vill gå en längre utbildning med mer övningar och mer om argumentation rekommenderar vi Praktisk retorik.
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Våga tala inför grupp
Hör du till dem som gör allt du kan för att slippa hålla presentationer och föredrag? Mår du riktigt dåligt innan du ska tala inför grupp de få gånger du ändå kanske måste göra det?
Du är inte ensam!
Talängslan är ofta en begränsande faktor som påverkar både karriär och privatliv och vi menar att ingen borde behöva känna så. I vår kurs ”Våga tala inför grupp” vill vi hjälpa dig att komma över den värsta rädslan och nervositeten så att den inte begränsar dig längre.
Går det då verkligen att träna bort sin nervositet på en kort kurs om 2 dagar? Vi kan förstås inte utlova att du som går kursen blir en helt orädd talare, men det går absolut att hitta metoder för att hantera nervositeten. Efter kursen tycker vissa att det till och med blir kul att hålla presentationer, vissa tycker att det blir ok – men alla blir bättre!
Tanken med kursens upplägg är att du ska få konkreta tips och verktyg samt mental- och praktisk träning som du sedan kan gå ut och praktisera i verkligheten.
Vi ger dig råd för hur du ska kunna upprätta en handlingsplan inför kommande presentationer – vilka dina utmaningar är och vad du bör fokusera på. Efter genomförd utbildning får du också personlig support och stöd under 12 månader.
Om du efter avslutad kurs i "Våga tala inför grupp" inte upplever vare sig någon mental eller kunskapsmässig skillnad mot innan gällande din oro att tala inför grupp så garanterar vi dig att du inte behöver betala mer än 10 procent av kurskostnaden. Det under förutsättning att du aktivt deltagit under båda utbildningsdagarna samt att du tar ett möte med utbildaren och berättar varför kursen inte kunde hjälpa dig.
OBSERVERA: Det här är inte är en utbildning som vänder sig till dig som blir lite nervös och pirrig inför en presentation (det blir de flesta) men som ändå håller presentationer då och då. Den typen av nervositet tar vi upp i våra utbildningar ”Praktisk retorik” och ”Presentationsteknik”. Kontakta oss gärna om du känner dig osäker på vilken kategori du tillhör, det är viktigt att du hamnar på rätt utbildning.
Kursen i korthet
- Mental träning för bättre välmående i pressade situationer
- Nervositet och oro – varför, och vad du gör åt det
- Lär känna dig själv bättre - självförtroende, självkänsla och självkännedom
- Avslappning och medveten närvaro
- Improvisationsövningar, olika presentationsövningar och ett kort förberett framförande
- Retoriska verktyg för att förbereda och ge presentationer
- Metoder och tekniker för övertygande kommunikation
- Kroppsspråk och framförande
- Respons- och feedbackkunskap
Om du inte vill att dina arbetskamrater eller ekonomiavdelningen ska veta att det här är en kurs inriktad mot nervositet och talrädsla, så vill vi göra dig uppmärksam på att det står ”Retorikens grunder” på bokningsbekräftelse, kursintyg och faktura.
9 800:- exklusive moms Fika, lunch och utbildningsmaterial ingår. |
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Presentation skills
Presentation skills is the English version of our popular speaker training course (Presentationteknik) – a course for people in various professions who:
- Make many presentations and want to sharpen their skills and ensure that their messages get across.
- Received new assignments that require them to make more presentations.
- Want to gain more confidence.
Regardless of the situation, this course gives participants effective presentation tools and techniques that they can use in various situations such as formal and informal meetings, seminars and conferences.
Our speaker training integrates theory and practice and takes up topics such as how to clearly communicate a message; maintain attention; create clear, effective structures; manage presentation tool technologies; and quickly prepare for achieving optimal results. Our experienced course facilitators provide helpful feedback throughout the course.
Course participation is limited to 6, which creates plenty of time for questions, discussions and feedback on participants’ presentation styles.
Contents at a glance
- Planning and preparing
- Capturing and keeping listeners' attention
- Coping with speaker anxiety/nervousness
- Structuring successful presentations
- Using appropriate body language
- Working with presentation tools such as PowerPoint
- Using stories and examples to enhance presentations
- Planning and executing a web presentation
- How to create energy, interaction and excitement during a web presentation
- Practicing (short exercises followed by facilitator feedback)
Below we present our adjustments for making our physical courses as safe as possible:
- We make sure that we can keep a safe distance by booking larger rooms
- We avoid any excersises where a safe distance can’t be kept
- We work in small groups
- Our terms for cancelling and changing a booking are very generous, no one should feel obligated to join a course if not completely healthy
The course is also available as an e-course, read more >>
SEK 11 200 (VAT not included) |
Retorikcoachning
Ett problem på många arbetsplatser är hur lite uppriktig och ärlig respons man får på sina presentationer. Hur ska man då kunna bli riktigt bra på det? Visst görs det kanske en utvärdering ibland, men en sådan blir ändå ganska ytlig och tar i bästa fall upp problem utan att för den delen komma med några lösningar. Om du är chef, mötesledare, föreläsare eller ofta håller i viktiga presentationer så rekommenderar vi dig att skaffa en retorikcoach. Då hjälper vi dig att komma till rätta med dina svaga sidor – och ser till att du verkligen får användning för dina starka sidor! Vi kan hjälpa dig dels genom att vi träffas fysiskt, men missa inte att vi också erbjuder retorikcoachning som webbutbildning.
Vad just du behöver beror förstås på din arbetssituation och dina tidigare kunskaper, men det mesta brukar falla under följande tre områden.
Träna inför en presentation
Du har en presentation som är extra viktig, eller som du vet att du ska hålla många gånger, och är därför beredd att lägga extra kraft på att få den riktigt bra. Här får du öva i lugn och ro med en retorikcoach som hjälper dig med allt när det gäller innehåll och framförande: disposition, Powerpoint, kroppsspråk och hur du ska få publiken att lyssna uppmärksamt genom hela presentationen.
Respons på en riktig presentation
Retorikcoachen sitter med och lyssnar när du håller en presentation på riktigt för att se hur du agerar i den situationen. Syftet med det kan vara att förfina den aktuella presentationen om den ska hållas fler gånger, men framför allt för att ge respons på hur du agerar inför en riktig publik. Om du når fram, om du låter engagerad och om du verkligen gör lyssnarna intresserade/övertygade/inspirerade.
Respons på hur du är som mötesledare
Hur fungerar du som mötesledare? Får alla komma till tals, avbryts vissa personer oftare andra, hur bemöter du andras förslag, fungerar gruppen bra tillsammans? Förutsatt att mötet inte innehåller några hemligheter så fungerar det normalt sett bra att en retorikcoach sitter med på ett möte ”som en fluga på väggen” bara det är helt klart att coachen är där för att ge just dig respons. Är det andra problem med oenighet eller konflikter inom gruppen föreslår vi istället att ni tittar på vår utbildning "Effektiva möten". Då är det viktigt att gruppen är med och löser problemen och inte känner sig granskade av någon utifrån.
Är du intresserad av att veta mer om hur vi skulle kunna hjälpa just dig med retorikcoachning så kontakta oss så berättar vi mer och kommer med ett förslag på upplägg som passar just dig.
Fördjupnings- och övningskurs för Praktisk retorik och Presentationsteknik
Efter att ha gått vår utbildning "Praktisk retorik" eller "Presentationsteknik" vill många av våra kursdeltagare lära sig ännu mer och framför allt öva, få respons och ställa frågor om de presentationer de genomfört efter utbildningen.
I denna fördjupningskurs erbjuder vi just detta. För att ge dig stort individuellt utrymme tar vi högst 4 deltagare per kurs och varje deltagare får en timme till sitt förfogande för att hålla presentationer och få respons. Utöver det fördjupar vi oss inom områden som trovärdighet, PowerPoint och att hitta idéer till deltagarnas presentationer.
Kursen i korthet
- Max 4 deltagare.
- Stort utrymme för att hålla och få respons på egna presentationer (1 timme per person)
- Videoinspelning av dina övningar (om du vill)
- Kort repetition av de viktigaste delarna från den tidigare utbildningen
- Fördjupning i hur man använder PowerPoint för att få fram kärnan i presentationen (inte hur man gör rent tekniskt utan vad och hur man skall lyfta fram sitt innehåll)
- Hur du blir bättre på att få idéer till befintliga och nya presentationer
Ett alternativ till den här kursen som också kan göras på distans är det vi kallar individuell retorikcoachning, läs mer om det här >>
Du ska ha gått vår utbildning "Presentationsteknik" eller "Praktisk retorik". |
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Retorikens fula knep
En både underhållande och skrämmande kurs om hur retoriken kan användas för att ljuga och manipulera. Hur får en del personer komplicerade och felaktiga saker att verka så självklara att det är svårt att argumentera emot dem? Eller hur smiter de ifrån ansvaret när de har gjort bort sig och varför tycks sammanträden alltid gå deras väg?
Den här kursen är inte till för att lära dig att använda de här knepen utan för att lära dig att se igenom dem så att de inte kan användas emot dig. När man känner till dem och har namn på dem, ja då är de ofta ganska lätta att känna igen och bemöta. Om alla på en arbetsplats känner till knepen går de inte att använda längre och kommunikationen blir både öppnare och ärligare.
Kursen i korthet
- Lär dig känna igen och genomskåda retoriska lögner (fallasier) som döljer osanna argument.
- Härskartekniker och kroppsspråk som försöker göra dig osäker eller passiv.
- Fula knep i förhandlingssituationer
- Fula knep i mötessituationer.
- Vad som gör att en del går oskadda efter skandaler och misstag, medan andra straffas hårt.
Inga krav men det är en fördel att ha gått "Presentationsteknik" eller "Praktisk retorik" innan |
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Kortkurs i yrkesskrivande
Vill du snabbt få praktiskt användbara tips på hur du kan förenkla och förbättra dina texter? Har du inte riktigt tid att gå en längre utbildning? Då kanske vår endagskurs är någonting för dig.
Denna skrivutbildning vänder sig till dig som inte har skrivande som din primära uppgift men som ändå skriver relativt mycket i jobbet. Du kanske skriver olika typer av rapporter, offerter och instruktioner och vill ha ny inspiration för att hitta sätt att skriva mer lättförståeligt, intresseväckande och kortfattat.
Kursen i korthet
- Effektivisera ditt skrivande
- Strukturera texten på ett tydligt sätt
- Så når du fram till mottagaren
- Skriv för olika målgrupper
- Lär dig hitta och undvika vanliga fel
Efter dagen ingår personlig respons på en av dina texter (max 3 sidor). Du mejlar din text till utbildaren och får återkoppling via mejl (gäller upp till tre månader efter avslutad kursdag).
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Skrivande i arbetslivet 1
I många yrken övertygar vi inte bara genom att tala utan minst lika mycket genom att skriva. Denna skrivutbildning vänder sig till dig som inte har skrivande som din primära uppgift men som ändå skriver relativt mycket. Du kan exempelvis vara någon form av tekniker, ekonom, forskare, administratör eller chef och du skriver förmodligen olika typer av rapporter, offerter, protokoll och instruktioner.
Utbildningen fokuserar på texter där du har mottagare som tycker att innehållet känns svårt eller ointressant – och vi arbetar med att göra ditt innehåll mer lättförståeligt, intresseväckande och kortfattat. Under kursen arbetar vi med ett antal av dina egna texter med syfte att de ska bli bättre, men framför allt får du lära dig hur du framöver kan skriva bättre texter redan från början.
Kursen omfattar två heldagar med ett par veckor mellan tillfällena. Mellan utbildningsdagarna får du två timmars respons på dina texter (via e-post eller telefon) och lika mycket till efter den andra utbildningsdagen. Handledningen ska användas inom tre månader.
Kursen i korthet
- Att förkorta din text och ändå få allt sagt
- Att förmedla ett tydligt värde genom texten
- Att effektivisera ditt skrivande
- Att strukturera texten på ett tydligt sätt
- Att nå fram till mottagaren
- Att skriva för olika målgrupper
- Vanliga fel och hur man undviker dem
- Respons på dina texter under, mellan och efter utbildningsdagarna
Ska jag välja Skrivande i arbetslivet 1 eller 2? Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja så kontakta oss. Vi hjälper dig gärna att avgöra vilken av kurserna du ska välja.
22 november (dag 1) och 6 december (dag 2) - (2024) |
7 mars (dag 1) och 21 mars (dag 2) - (2025) |
7 maj (dag 1) och 21 maj (dag 2) - (2025) |
11 november (dag 1) och 25 november (dag 2) - (2024) |
7 april (dag 1) och 28 april (dag 2) - (2025) |
12 november (dag 1) och 26 november (dag 2) - (2024) |
8 april (dag 1) och 22 april (dag 2) - (2025) |
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Skrivande i arbetslivet 2
Den här kursen riktar sig till dig som skriver relativt mycket i ditt arbete eller har skrivandet som din primära uppgift. Kanske arbetar du som informatör, kommunikatör, administratör eller sekreterare. Under kursen får du fokusera på dina texter, med individuell handledning som gör dig till en bättre skribent.
Vår utgångspunkt är att du är expert på ditt ämnesområde – men vi kan hjälpa dig att skriva så funktionellt som möjligt samt lära dig formulera, redigera och lyfta olika sorters texter. Vi arbetar med språk och genre tillsammans, och hittar därmed goda strategier för att få fram ditt innehåll.
Kursen är praktiskt inriktad med ditt eget skrivande som utgångspunkt. Övningar och annat textarbete får ta stor plats. För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen, kommer vi att be dig att skicka in ett par texter till vår utbildare innan utbildningsdagen.
Kursen omfattar en heldag samt två timmars handledning och respons på dina texter (via e-post eller telefon) efter utbildningen. Handledningen ska användas inom tre månader.
Kursen i korthet
- Mottagaranpassning – skriv för läsaren!
- Gör dina svåra texter mer konkreta
- Skriv för att uppnå ditt syfte!
- Disponera och strukturera effektivt
- Textens ton
- Rätt och fel i språket
Ska jag välja Skrivande i arbetslivet 1 eller 2? Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja så kontakta oss. Vi hjälper dig gärna att avgöra vilken av kurserna du ska välja. Är det så att det är väldigt speciella frågor eller speciella texter man vill ha hjälp med så kan också det vi kallar individuell skrivhandledning också vara ett väldigt bra alternativ.
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Skriva på myndighet
Behöver du lära dig skriva klarspråk? Har du fått nya arbetsuppgifter som innebär att du måste skriva mer, eller skriva en typ av text som du inte är van vid? Kanske är du nyanställd på en myndighet, eller så behöver du rensa i avdelningens texter eller anpassa texterna för webben?
Den här utbildningen tar upp sådant som är särskilt viktigt för dig som skriver på eller för en myndighet.
Utbildningen är praktiskt inriktad och vi arbetar med utgångspunkt i deltagarnas egna texter. Därför kommer vi innan kursen be deltagarna att skicka in exempeltexter så att utbildningen hamnar på rätt nivå och tar upp relevanta områden. Utbildningen är en dag lång och hålls för en liten grupp på högst 6 personer.
Kursen i korthet
- Mottagaranpassning – hur får vi mottagaren att inte bara läsa, utan också förstå?
- Textens ton – vilket intryck vill vi ge som myndighet?
- Vad är klarspråk och hur ska vi skriva det?
- Språklagen – vad betyder "vårdat, enkelt och begripligt" i praktiken?
- Skriva för myndighetens webbplats – vad behöver vi tänka på?
- Hur kan vi göra texterna begripliga utan att förenkla för mycket?
- Hur ska vi hantera facktermer i texter som är avsedda för allmänheten?
Kursen finns också som webbkurs för den som vill gå på distans vilket du kan läsa om här samt att den också går att få som anpassad kurs för en grupp vilket du kan läsa om här.
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Skrivcoachning/skrivhandledning
Skriver du mycket på svenska eller engelska och vill du ha hjälp med ditt skrivande? Har du inte tid eller möjlighet att gå en av våra skrivkurser? Kanske önskar du återkoppling på dina texter under en längre tidsperiod eller så vill du ha intensiv hjälp under en kortare period när du jobbar med några extra viktiga texter. Hos oss får du chansen till personlig handledning med praktiska övningar som bygger på dina egna texter, från en erfaren textgranskare och skrivcoach.
Precis som våra andra skrivutbildningar så vänder vi oss till dig som vill ha hjälp med skrivande i arbetslivet. Du jobbar kanske som administratör, sekreterare, tekniker, informatör, kommunikatör, ekonom, forskare eller chef och har stor eller liten erfarenhet av att skriva.
Du skickar in dina texter och får skräddarsydd skrivhjälp via webbmöte, telefon och e-post. Skrivhandledningen är en personligt utformad distansutbildning där vi helt utgår från dina önskemål och dina texter. Det handlar inte om att få sina texter korrekturlästa (även om man får det på köpet) utan det här är till för att lära dig skriva bättre långsiktigt så att dina framtida texter blir bättre.
Kursen i korthet
- Förkorta din text och ändå få allt sagt
- Förmedla ett tydligt värde genom texten
- Effektivisera ditt skrivande
- Strukturera texten på ett tydligt sätt
- Nå fram till mottagaren
- Att skriva för olika målgrupper
- Skriva olika texttyper, till exempel myndighetstexter
- Undvika vanliga och ovanliga språkfel
Missa inte att vi har flera skrivkurser i form av webbutbildningar om du är intresserad av att gå en utbildning med andra men på distans.
Inga förkunskapskrav, men du bör ha en idé om vad det är du vill förbättra. |
5 timmar kostar 6 000, 10 timmar kostar 11 000 och 20 timmar kostar 19 000. Alla priser exklusive moms |
Faktura skickas efter att första tillfället är genomfört |
Är du inte nöjd med skrivcoachningen efter första tillfället så behöver du bara förklara varför, så avbryts den och du behöver inte betala något |
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Mötesteknik/effektiva möten
Hur är mötestekniken på din arbetsplats, hjälper den er att ha effektiva möten? Möten upplevs ibland som meningslösa och ineffektiva, så det måste betyda att det finns gott om möjligheter till förbättringar. Vi vill ju att våra möten ska leda till kloka beslut, stärkt gemenskap och inte ta längre tid än nödvändigt.
Utbildningen vänder sig till dig som på ett eller annat sätt fungerar som mötesledare och vill förbättra din mötesteknik. Här får du lära dig hur du får en grupp att fungera tillsammans samt många olika verktyg och regler som får mötena att fungera effektivt. Att få kortare möten är en aspekt av det hela, men det viktigaste är att mötena leder till kloka beslut och att de ökar och inte förstör gemenskapen på arbetsplatsen.
Innehållsmässigt är mycket av kursen lika viktigt både om mötet är fysiskt eller på distans, men vi tar också upp vissa saker som är viktiga att tänka på när det gäller skillnaden på fysiskt och distans (samt när det är en blandning med bara vissa på distans).
Kursen i korthet
- Hur gruppen tar bra och tydliga beslut som genomförs
- Hur du får ett bra diskussionsklimat där alla kommer till tals
- Bra dokumentation sparar både tid och osämja
- En bra dagordning är en av nycklarna till effektivitet
- Fula knep du inte ska acceptera på ett möte
- Mötesledaren – rättigheter och skyldigheter
- Konkreta mötesregler för saker som mobiltelefon och dator
- Hur du undviker att tiden slösas bort på ”fel” frågor
- Hur du enkelt utvärderar dina möten och snabbt upptäcker problem
Är ni en grupp som har möten tillsammans och vill få effektivare möten, se våra företagsanpassade utbildningar.
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.
Facilitering och workshops
Att facilitera en workshop eller välja en annan form på möten än de vanliga kan innebära att kreativiteten sätts igång och gruppen når nya resultat. Men det ställer krav på facilitatorns förmåga att förbereda, leda och sammanställa tillfället. Så vad innebär det att vara facilitator och hur kan man leda en workshop eller ett möte så att det upplevs värdefullt för både deltagare och organisation? Vilka metoder kan man använda? Hur får man alla aktiva?
Under denna utbildning svarar vi på de vanligaste frågorna och några till. Vi går igenom allt från förberedelsearbetet, inbjudningen, metoderna och efterarbetet – målet är att du efteråt ska kunna skapa och facilitera värdefulla workshops.
Innehållsmässigt är mycket av kursen lika viktigt både om man har sin workshop fysiskt eller på distans, men vi tar också upp specifikt vad man behöver tänka på och vad man ska se upp med när det blir workshops på distans. För det är normalt svårare att ha en workshop på distans och det kräver att man än mer har förberett sig på rätt sätt.
Kursen i korthet
- Vad är en workshop och när ska man ha en sådan?
- Att förbereda en workshop
- Arbetet och metoderna under en workshop
- Rollen som facilitator och vad det innebär att facilitera
- Metoder för att få deltagarna aktiva och delaktiga
- Workshop på distans – de viktigaste skillnaderna jämfört med en fysisk
- Att förvalta resultatet efter en workshop
- Öva för att testa och förstå de olika metoderna
Regler för bokning, avbokning och liknande information hittar du under kontakt och Praktiska upplysningar.